Πρόγραμμα Erasmus+»Συνάντηση συντονιστών στη Γερμανία»
17 Μαΐου 2018
Στον πηγαιμό για την Ιθάκη
24 Μαΐου 2018
Προβολή όλων

2η Συνάντηση μαθητών του Erasmus+ στο Κιλκίς.

Το 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς συμμετέχει και φέτος σε ευρωπαικό πρόγραμμα ERASMUS με τίτλο «Θετική συνύπαρξη στη σχολική κοινότητα». Στα πλαίσια του παραπάνω προγράμματος από 22-28/4 φιλοξενήθηκαν σε σπίτια μαθητών του 3ου Γυμνασίου Κιλκίς μαθητές από Γερμανία (Στουτγκάρδη) ,Γαλλία(Λιμόζ), Ισπανία (Αλμερία) και Φινλανδία (Λόβισα).

Τη Δευτέρα 23/4 οι φιλοξενούμενοι πέρασαν τη μέρα τους στην πόλη του Κιλκίς όπου αρχικά επισκέφτηκαν το 3ο Γυμνάσιο,το Δημαρχείο και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

5             3

και στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου και στο ομώνυμο σπήλαιο.

1              2

Στη συνέχεια επισκέφτηκαν και την Κονσερβοποιία Β.Αιγαίου στη ΒΙ.ΠΕ Κιλκίς και το απόγευμα παρουσιάσθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου οι εργασίες των μαθητών του κάθε κράτους με θέμα τα προβλήματα συνύπαρξης των μαθητών στην τάξη και τους τρόπους αντιμετώπισης τους.

4                4α

Την επόμενη μέρα (Τρίτη 24/4) ταξίδεψαν μέχρι τα Μετέωρα όπου επισκέφτηκαν το μοναστήρι του Αγ. Στεφάνου και γνώρισαν από κοντά και την πόλη των Τρικάλων.

6                 7

Η Τετάρτη(25/4) ήταν αφιερωμένη στη Θεσσαλονίκη, όπου αρχικά ξεναγήθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο και στη συνέχεια μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης όπου επισκέφτηκαν βυζαντινούς ναούς.

Την Πέμπτη(26/4) επισκέφτηκαν τη Βέροια και τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας όπου εντυπωσιάστηκαν κυρίως από τους υποβλητικούς μακεδονικούς τάφους.

Η τελευταία μέρα (27/4)περιλάμβανε βαρκάδα στη λίμνη Κερκίνη και ιππασία στα Πορόια.

 

13                 14

 

Το ίδιο βράδυ ακολούθησε αποχαιρετιστήριο πάρτυ-δείπνο στο Ράντσο με χορό και τραγούδι.

 

101112