Συμμετοχή σε συνάντηση στο Ικόνιο Τουρκίας στα πλαίσια του προγράμματος Εrasmus+

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για μετακίνηση και διαμονή στην Λάρισα
19 Μαρτίου 2015
Πρόσκληση ενδιαφέροντος για μετακίνηση στην Κερκίνη
31 Μαρτίου 2015
Προβολή όλων

Συμμετοχή σε συνάντηση στο Ικόνιο Τουρκίας στα πλαίσια του προγράμματος Εrasmus+

Εκπαιδευτική επίσκεψη μέσω Erasmus+

Το Erasmus + ταξιδεύει…

Ικόνιο – Τουρκία: Δύο καθηγητές και δύο μαθητές που φοιτούν στα τμήματα ένταξης του σχολείου μας υλοποίησαν την πρώτη δράση του προγράμματος που πραγματοποιήθηκε από τις 08/02/2015 μέχρι τις 14/02/2015 Φεβρουαρίου 2015.

Θέμα της : τα Μαθηματικά.

Ξεκινήσαμε από τα δύσκολα : το μάθημα που τρομάζει και αγχώνει ακόμη και τους καλύτερους μαθητές .Το μάθημα που για πολλούς μαθητές είναι και παραμένει ένα μεγάλο μυστήριο! Πως λοιπόν τα Μαθηματικά μπορούν να περάσουν σε μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες και παράλληλα να γίνουν ευχάριστα και ενδιαφέροντα;

Αυτό προσπαθήσαμε να δείξουμε στο Ικόνιο. Οι καθηγητές των σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα δίδαξαν χρησιμοποιώντας μεθόδους ευχάριστες, διαδραστικές και ασκήσεις –παιχνίδια μαθηματικών .Οι μαθητές, αρχικά διστακτικοί και ντροπαλοί , στη συνέχεια απελευθερώθηκαν , πήραν μέρος με ενθουσιασμό στις δραστηριότητες , έμαθαν και φυσικά διασκέδασαν. Τα μαθηματικά , μπορούν να γίνουν ευχάριστα ,μπορούν να γίνουν ελαστικά , μπορούν να γίνουν το πιο ωραίο μάθημα. Παράλληλα , συγκρίναμε τη διδακτέα ύλη σε κάθε χώρα και κάναμε προτάσεις για βελτιώσεις και αλλαγές. Τέλος, ασχοληθήκαμε και συζητήσαμε για αυτόν που θεωρούμε ως πιο σημαντικό στόχο του προγράμματος : τη μελλοντική ενσωμάτωση των μαθητών των τμημάτων ένταξης στην τυπική εκπαίδευση.

Η παραμονή όμως στο Ικόνιο δεν ήταν μόνο μάθημα! Ήταν γεμάτη εμπειρίες:

Επίσκεψη στην Καππαδοκία , βόλτες όλοι μαζί στην πόλη ,φαγητό τόσο διαφορετικό από το δικό μας … και γνωριμίες…υπέροχες φιλίες που αναπτύχθηκαν τόσο μεταξύ των καθηγητών όσο και των μαθητών που βρέθηκαν εκεί…Ισπανοί, Άγγλοι, Έλληνες και Τούρκοι, μικροί και μεγάλοι, μια ζεστή συντροφιά , μια ομάδα που συνεργάστηκε άψογα, που γέλασε, που έμαθε και δημιούργησε αναμνήσεις…αναμνήσεις που θα κρατήσουν για μια ζωή.

Επόμενη στάση: Λονδίνο!