Θεματική εβδομάδα … και στο 3ο Γυμνάσιο
3 Απριλίου 2017
Περπατώντας …….. στο αρχαίο μονοπάτι Κίρρας-Δελφών
16 Μαΐου 2017
Προβολή όλων

Το σεισμικό τόξο που μας ……….. ενώνει

Πριν λίγες μέρες, τα τμήματα Α4 και Β1 του σχολείου μας με την συνοδεία των καθηγητών  Μπακιρτζή Α , Ελευθεριάδου Α,  Παπαθαναήλ Φ και Σιδηρόπουλου Θ.,

12.1    13.1

είχαμε την ευκαιρία και την τύχη να πάρουμε μέρος σε μια τετραήμερη εκδρομή στην όμορφη Ζάκυνθο στα πλαίσια του προγράμματος “Το σεισμικό τόξο που μας…ενώνει” .

Μετά από ένα μακρύ, αλλά όχι κουραστικό ταξίδι, που μας έδωσε την ευκαιρία να δούμε πολλά όμορφα μέρη της χωράς μας , να περάσουμε από την καινούργια γέφυρα του Ρίου-Αντίρριου

1.1    3.1

και να έχουμε την εμπειρία ενός υπέροχου ταξιδιού με καράβι στο τελευταίο μέρος της διαδρομής μας,

5.1    6.1

φτάσαμε στη Ζάκυνθο .

Η φιλοξενία από τον δήμο  Ζακύνθου (δωρεάν διαμονή στις εστίες του Δήμου) και το Κ.Π.Ε Λιθακιάς ήταν εξαιρετική. Συμμετείχαμε σε πρόγραμμα ενημέρωσης για τους σεισμούς

9.1    10.1

και ξεναγηθήκαμε στην πόλη της Ζακύνθου, όπου γνωρίσαμε την ιστορία της και είδαμε από κοντά τα μέρη όπου έζησαν και δημιούργησαν οι σημαντικοί μας ποιητές, Δ. Σολωμός και Α. Κάλβος, αλλά και άλλοι σπουδαίοι δημιουργοί στον χώρο της τέχνης.

14.1      18,1

Μας μάγεψαν οι όμορφες παραλίες του νησιού, που είναι καταπράσινο αλλά και το αστικό τοπίο της πόλης με τις χαρακτηριστικές κάμαρες στην αρχιτεκτονική των κτιρίων.

40.1      26.1

Σε μία μάλιστα από τις εξορμήσεις μας είχαμε την τύχη να δούμε μία πηγή που μαζί με το νερό βγάζει και πίσσα ( ένδειξη ύπαρξης πετρελαίου), γνωστή ως πηγή του Ηροδότου, επειδή την αναφέρει ο Ηρόδοτος στο έργο του.

28.1     25.1

Γευτήκαμε τις ντόπιες σπεσιαλιτέ  στα γραφικά ταβερνάκια της πόλης  τραγουδώντας τις παραδοσιακές επτανησιακές καντάδες.

20.1      21.1

Οι όμορφοι Ζακυνθινοί με την ευγένεια και την προθυμία τους μας έκαναν ν’ αποχωριστούμε με δυσκολία το νησί που βρίσκεται ακόμα ζωντανό στις αναμνήσεις μας.

Ευχόμαστε και στο μέλλον δημιουργικές δράσεις και ωραίες εκδρομές!!!